10 nya Deluxerum

I dagarna öppnade vi den nybyggda Strandpaviljongen på herrgården. Ett ljusgult hus på solstänkt solokvist med tio exklusiva hotellrum – bara en tåspets från vattenbrynet. Den nya hotellbyggnaden är signerad White Arkitekter.

Som namnet antyder tar Strandpaviljongen plats där vågorna börjar. På bottenplan finns fem Deluxerum med egen terrass – och på övre plan ytterligare fem hotellrum med utsikt över himmel och sjö.

Rummen, mellan 22-28 kvadrat, är inredda i nordisk design med gedigna naturmaterial. Ölandssten möter Bolonggolv från Ulricehamn, lokalt uppsydda textiler och Jonas Bolin-lampor.

Den arkitektoniska visionen har varit att välja så lokala material som möjligt men också att låta Strandpaviljongen sömlöst smälta samman med våra övriga byggnader och vara just en paviljong till herrgården.

– Det här blir en helt ny hotellupplevelse som sammanbinder naturen med vattnet och ger hela Krägga en förhöjd helhet.

Hotellrum Strandpaviljongen på Krägga Herrgård
Med våra 10 nya deluxerum kan vi nu erbjuda totalt 56 hotellrum och 99 sköna bäddar.
Badrum på Hotellrum Krägga Herrgård
Hotellrum vid stranden Krägga Herrgård
Hotellpaviljong på Krägga Herrgård
Fler nyheter
Julbord på Krägga Herrgård

Julbordspremiär

Alla goda ting är sju, åtminstone på vårt traditionella, hemlagade, dignande julbord - som serveras i en vacker, exklusiv, klassisk tappning. Premiär den 22 november.
Konferenslokal med sjöutsikt på Krägga Herrgård

Nytt i våra mötesrum

Nymålade väggar och nya mattor pryder nu alla våra konferenslokaler. Utsikten är lika vacker som vanligt.
Nybyggd strandpaviljong på Krägga Herrgård

Strandpaviljongen update

Vår nya Strandpaviljong med tio sköna hotellrum är nu bara några veckor i från färdigt. I bottenplan fem Deluxerum Plus med egen terrass så nära vattnet att man nästan kan doppa tårna – och på övre plan, fem Deluxe Plus med ljuvlig sjöutsikt.