Kock-kampen
Aktivitet på kräggiska
Kock-kampen är inte en matlagningsaktivitet i vanlig bemärkelse utan en rolig och spännande tävling där momenten har med mat, dryck och måltidskunskap att göra.
Tävlingen avslutas med att lagen får avnjuta ostronen och champagnen som sabrerats under tävlingen.
Tidsåtgång ca 90 minuter.
pris ex moms
595 kr per person
stationer
Ostronöppning
Lagen ska öppna så många ostron som möjligt på tid.
Vinägrettblandning
Här ska man blanda en vinägrett som sedan ska serveras till ostronen. Vinägretten bedöms ut ifrån smak och utseende.
Sabrering
Champagneflaskan ska öppnas med hjälp av ett sabreringssvärd med så få försök som möjligt.
styckning av lax
En laxsida ska styckas i så många bitar på 100 g som möjligt. Prickar man 100 g exakt så får man bonuspoäng.
Dryckesbestämning
Fyra olika drycker ska bestämmas till vilken dryckessort de tillhör. Man får dofta och smaka.
Frågesport
Lagen får sitta ner och svara på ett antal frågor på tid. Frågorna handlar om mat, dryck samt seder och bruk kring måltiden.